Komunitná nadácia vyhlásila grantovú výzvu Za počítač – strom

18.10.2011 Prešov

Veľký Šariš 18. októbra (TASR) – Šírenie informačných technológií vo východoslovenskom regióne, pomoc sociálne slabším, ale aj zlepšovanie životného prostredia či skrášľovanie verejných priestranstiev je cieľom grantovej výzvy Za počítač – strom.
Výzvu vyhlasuje Komunitná nadácia Veľký Šariš pod záštitou spoločnosti Pivovary Topvar, a. s. Tá v rámci kompletnej výmeny počítačov plánuje venovať desiatky počítačových zostáv tým, ktorí nemajú dostatok financií na ich zakúpenie.
\"O funkčné počítačové zostavy sa môžu uchádzať obce, ktoré chcú vytvoriť internetové centrá pre verejnosť, mimovládne organizácie, sociálne slabé rodiny so študujúcimi deťmi či hendikepovaní na východnom Slovensku,\" uviedla dnes pre TASR správkyňa nadácie Štefánia Lenzová.
Dodala, že splnenie podmienky, teda vysadenie úžitkového alebo okrasného stromu v mestách a obciach, je ekologickou súčasťou grantovej výzvy, ktorá má podnietiť verejnosť k reálnej snahe chrániť a zveľaďovať životné prostredie.
Podľa správkyne nadácie môže to byť výsadba v súlade s územným plánom obce, ktorá bude skrášľovať verejné priestranstvo, ale aj výsadba ovocných stromov vo vlastných záhradách.
\"Rozširovanie poznatkov pomocou informačnej technológie je v súčasnom období samozrejmosťou. Nie každý si však môže zakúpiť počítač, ktorý mu to umožní. Napríklad v sociálne slabších rodinách je množstvo talentovaných a šikovných detí, ktorým by takýto počítač výrazne pomohol v rozvoji ich schopností,\" pripomenula Lenzová.
Doplnila, že žiadosti môžu záujemcovia zasielať do 5. novembra 2011 na adresu Komunitná nadácia Veľký Šariš, Námestie sv. Jakuba 26, 082 21 Veľký Šariš, prípadne elektronickou poštou.
Z uchádzačov správna rada nadácie vyberie žiadateľov, u ktorých budú počítače čo najúčelnejšie využité a splnia podmienku, že v prostredí, kde pracujú alebo majú trvalý pobyt, za každú počítačovú zostavu vysadia strom. Po overení zrealizovanej výsadby si obdarovaní budú môcť prevziať počítačovú zostavu do 5. decembra 2011.
 

Vyberte región